26 januari 2022

Dagwaarde motor kan je online bepalen

De dagwaarde motor hangt af van verschillende componenten. Naarmate je motor enkele jaartjes meer op de teller heeft, gaat de waarde ook met rasse schreden naar beneden. Andere criteria die een rol spelen bij het berekenen van de dagwaarde motor is het gebruik, kilometerstand, het onderhoud, de merknaam en het vermogen. Daarbij komt dat het ene motormerk van meer populariteit geniet dan het andere. Dat speelt allemaal een rol als je je motor wil gaan verkopen en de dagwaarde motor wil vastleggen. Een dagwaarde motor heb je niet alleen nodig voor de verzekering, maar ook om er achter te komen wat de verkoopprijs van je motor is. Tegenwoordig wordt de dagwaarde motor online vastgesteld via verschillende platforms die je hierbij helpen. Het enige wat je moet doen is dat je de vragenlijst correct invult en opstuurt.

Een inruilwaarde is niet hetzelfde dan een dagwaarde motor

Dagwaarde en inruilwaarde zijn twee uiteenlopende begrippen. Het lijkt veel op elkaar en toch is de betekenis van deze twee waarden niet hetzelfde. Er zijn wel degelijk verschillen. De inruilwaarde betekent immers dat een dealer je een bepaalde waarde geeft voor je motor als je bij deze dealer een andere motor aanschaft. In feite wordt dat bedrag aanzien als een korting op de aankoopprijs van een nieuwe motor. Een dagwaarde motor hangt vooral af van het bouwjaar en de kilometerstand.

Veel hangt af van de goede staat van de motor

De dagwaarde motor wordt bepaald of de motor zich in een goede staat bevindt, geen defecten vertoont en het bouwjaar. Zo bepaalt de aanwezigheid van een onderhoudsboekje de dagwaarde. Ook hangt het soms af van het aanbod en vraag van de motor die je wil gaan verkopen. Op dat vlak zal je eveneens rekening moeten houden met het seizoen wanneer je je motor van de hand wil gaan doen. In de wintermaanden ga je minder potentiële kopers voor een motor vinden dan in het voorjaar. Dit beïnvloedt de dagwaarde motor aanzienlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.